Страшилището доближи Григор Димитров на Australian Open: Измъкна се в 4-часов трилър след 0:2


Страшилището доближи Григор Димитров на Australian Open: Измъкна се в 4-часов трилър след 0:2
Снимка: GettyImages

5191 0

Световният номер 3 Даниил Медведев продължи напред към третия кръг на Australian Open. Руснакът обърна Емил Руусувуори и победи с 3:2 гейма, след като изоставаше с 0:2 (3:6, 6:7(1), 6:4, 7:6(1), 6:0 в отделните части), като мачът продължи 4 часа и 21 минути.

Даниил Медведев срази Емил Руусувуори в епичен мач на Australian Open

Именно Медведев е лидерът и поне на хартия най-силен тенисист в четвъртината, в която е Григор Димитров. Двамата могат да се изправят един срещу друг на потенциален 1/8-финален дуел, ако преди това Даниил победи Феликс Оже-Алиасим, а Гришо се справи с Нуно Боржеш.

Даниил Медведев на Australian Open

Мачът между Даниил и Руусувуори двамата се превърна в зрелищна битка, която се игра доста след полунощ местно време - до ранните часове на петъчния ден. Руснакът започна доста слабо, докато финландецът бе вдъхновен и поведе с 2:0 сета.

Още: Бунт! Григор Димитров и Новак Джокович "поведоха" тенисистите срещу безумно НОВО правило на Australian Open

Първата част Руусувуори завоюва, след като проби още във втория гейм. Той се справи в единствения по-критичен сервис-гейм - петия, когато отрази цели три точки пред Медведев. И не му даде повече до края на сета.

Втората част също започна с пробив при първото подаване на Медведев, но той успя да го върна в шестия гейм. Впоследствие си размениха по още един, а руснакът бе пробит, когато сервираше за сета в деветия гейм. След това пропусна да спечели и десетия гейм, в който имаше три точки за пробив (сетпойнта), но съперникът ги отрази. Така се стигна до тайбрек, в който световният номер 3 стигна до само една точка.

Емил Руусувуори на Australian Open

Случващото се на терена след това се промени. Руснакът започна да прави по-малко грешки и започна да вкарва отличен първи сервис, докато съперникът правеше точно обратното. Медведев поведе с 4:1 в третия сет, но въпреки това Руусувуори бе близо до това да върне и двата пробива, но пропусна шанса да реализира втори в осмия гейм и в крайна сметка частта бе за руснака след 6:4.

В петата част почти всеки гейм бе белязан от точки за пробиви, а третият в света поведе с такъв още в първия гейм. Все пак финландецът го върна в осмия и до края и двамата подаваха убедително, за да се стигне до тайбрек. Той отново бе категорично спечелен, но този път от Медведев, който дае само точка на опонента.

Още: Невежество: Хиляди освиркваха действие на Григор Димитров на Australian Open - не знаеха правилата (ВИДЕО)

Така се стигна до решаващия пети сет. Преди него Руусувуори отново бе поискал медицински таймаут и видимо бе на предела на силите си. Медведев пък сякаш бе преодолял проблема с мазола, който му се образува след втората част. Руснакът бе безпощаден и върза "геврек" на опонента, като не му даде нито гейм.

"Не ви чувам": Бесен Григор Димитров отговори на провокациите на 10 000 в Мелбърн с подобаващ жест (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички