Страхотно! Наша тенисистка спечели титлата на турнир в Нидерландия


Страхотно! Наша тенисистка спечели титлата на турнир в Нидерландия
Снимка: Офиц. сайт на БФТенис

915 0

Талантливата ни тенисистка Росица Денчева спечели титлата на сингъл при девойките на турнира по тенис от четвърта категория на ITF в Айндховен (Нидерландия). Във финалната среща Денчева победи със 7:5, 6:3 представителката на домакините Софи Шутен. Така Роси спечели титлата с пет победи при само един загубен сет. Това е четвърта титла за Денчева на сингъл в турнири от ITF за девойки.

През миналата година талантливата българка триумфира с второ място на световното отборно първенство до 14 г. и с второ място на европейското отборно първенство в същата възраст. Росица в тандем с Йоана Контантинова спечелиха и второ място на европейското лично първенство по двойки до 14 г. През 2021 г.

Денчева успя да спечели първата си титла при девойките в турнир на ITF, а също успя да спечели и две титли по двойки. Роси стана шампионка на сингъл и вицешампионка по двойки на турнира "Еди Хер". След това Денчева спечели трето място на турнира "Ориндж Боул".

Във финала на двойки Росица Денчева и Виктория Велева отстъпиха с 4:6, 4:6 от нидерландките Анелин Бакер и Лоес Конинг.

А ето коя наша тенисистка отпадна на ¼-финалите на Европейското лично първенство до 16 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички