Стан Вавринка е първият финалист на Ролан Гарос след 5-сетова битка с Анди Мъри


Стан Вавринка е първият финалист на Ролан Гарос след 5-сетова битка с Анди Мъри
Снимка: Gulliver/GettyImages

1214 0

Шампионът от 2015 година Стан Вавринка се класира за финала на Ролан Гарос, след като се наложи над водача в ранглистата Анди Мъри след 6:7 (6), 6:3, 5:7, 7:6 (3), 6:1.

Срещата между двамата бе изпълнена с обрати и продължи над 4 часа и половина на централния корт в Париж. Другият финалист ще стане ясен след изиграването на втория 1/2-финал, в който един срещу друг излизат Рафаел Надал и Доминик Тийм.

На корт Филип Шатрие двамата предложиха истинско зрелище за зрителите, като преимуществото бе разменяно много пъти, но в крайна сметка Вавринка успя да наложи волята си.

Шампионът от 2015-та година първи дръпна с пробив напред в откриващия сет, но Мъри успя да го върне, след което спаси сетбол в тайбрека, преди да го затвори с 8-6.

Британският тенисист имаше игрово преимущество във втората част, но от резултат 2-3 Вавринка взе 4 поредни гейма, за да изравни сетовете.

Серията на швейцареца продължи и в третата част, в която той дръпна с 3-0. Мъри обаче се събуди и навакса изоставането, а впоследствие двамата си размениха по още един пробив, преди лидерът в световната ранглиста да се наложи със 7-5.

Четвъртият сет бе изключително равностоен и не се стигна до нито една точка за пробив, а в тайбрека Вавринка бе непоколебим и успя да вкара мача в решаващ пети сет.

В него Мъри нямаше сили да се бори и съперникът му поведе с 5-0, а след това затвори мача с 6-1 след повече от 4 часа и половина игра.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички