Спортното министерство осигурява лагер на атлетите ни за Спешъл олимпикс


Спортното министерство осигурява лагер на атлетите ни за Спешъл олимпикс

1636 0

"Скъпи атлети, вярвам, че обединени от любовта си към спорта, вие ще се докоснете до един свят, в който ще намерите много приятелства и ще усетите радостта от победата. Събития като днешното са много ценни и кореспондират с мисията на Спешъл Олимпикс да се работи в сферата на спорта, здравето, образованието и създаването на общности. Още повече, че през лятото на тази година в Лос Анжелис ще се проведат Световни летни игри на Спешъл Олимпикс, в които и България ще участва", заяви министърът при стартирането на инициативата.

Спортният министър приветства идеята, атлети от Спешъл Олимпикс България да подават първата топка на част от състезанията от Държавния спортен календар на тенис федерацията през тази година. Българската федерация по тенис продължава развитието на социалната си политика за създаване на възможности за активни занимания с тенис на деца и младежи с интелектуални затруднения.

В партньорство със Спешъл Олипикс България федерацията предвижда осигуряването на свободен достъп за тези хора до тенис комплекси през сезона и обучение на треньорски кадри, които да работят с тях.

"За първи път министър на спорта е на събитие на Спешъл Олимпикс България, за което съм изключително благодарен на министър Кралев. Това присъствие е много важно за нашите атлети и за техните родители", заяви директорът на Спешъл Олимпикс България Христо Христозов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички