"Спокойният Федерер" за буйния си нрав като тийнейджър


"Спокойният Федерер" за буйния си нрав като тийнейджър
Снимка: Getty Images/Guliver

1327 0

Легендарният тенисист Роджър Федерер е известен със своето спокойствие и въздържаност. Швейцарецът обаче се връща назад към времето, в което това далеч не е било така и дори буйният му нрав му е коствал повече отличия като тийнейджър.

"Имаше няколко случая, в които се ядосах наистина много. Бях ядосан най-вече на себе си. Съжалявам за някои от ръкостисканията ми с опонентите в онези мачове. Държах се така, сякаш противникът е виновен за грешките ми, което не беше правилно.

Мисля, че Бьорн и аз имаме много общо в това отношение. С тази разлика, че той се научи да владее емоциите си на корта още в ранните си тийнейджърски години, докато на мен ми отне доста повече време да осъзная какво е нужно, за да бъдеш шампион.

Аз имах нужда от доста повече време, за да успея да си изчистя главата, да си подредя мислите и да установя как е ной-добре да се справям с напрежението, идващо например от телевизиите и феновете, както и да разбера какво означава да уважаваш играта. Хората постоянно ме питата как успявам винаги да съм толкова спокоен, защото повечето от тях започнаха да ме познават след като спечелих Уимбълдън през 2003 г., а всъщност интересните години бяха преди това" - споделя Федерер.

А още преди време Роджър Федерер призна, че иска да спечели олимпийско злато през 2021 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички