Sofia Open 2023 под огромен риск заради политика и вечен проблем в спорта ни


Sofia Open 2023 под огромен риск заради политика и вечен проблем в спорта ни
Снимка: Sofia Open 2022

4428 0

Провеждането на турнира Sofia Open 2023 е под "огромен риск", обявиха от Българската тенис федерация, а причините са две и са изцяло политически. Става дума за турнира в Тел Авив, за който София получи едногодишен лиценз (заради войната между Израел и Палестина) и предстоящите кметски избори в столицата.

Както е известно, новият турнир, който София ще приеме, ще се проведе между 4 и 11 ноември. На 5 ноември ще се броят гласовете от евентуален балотаж на кметските избори. И двете събития трябва да се случат в "Арена София" - единственото съоръжение, което може да приеме Sofia Open.

Не за първи път от родната федерация попадат пред такъв казус. Подобна е ситуацията и през 2022 година, когато в деня на финала на столичния турнир се проведоха парламентарни избори. Тогава броенето на гласовете се проведе в "Асикс Арена".

Това да се случи отново в това съоръжение е предложението на Българската тенис федерация, което те са отправили до всички държавни институции. Отговор се очаква в кратки срокове.

"Държим да информираме верните тенис фенове в България, тенисистите и клубовете,че решението дали ще има Sofia Open е в Централна избирателна комисия. Тя трябва да прецени дали може да използва друга зала за преброяване на гласовете прие вентуален балотаж в кметската надпревара", пишат от федерацията на сайта си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички