След зрелищен обрат в невероятно дълъг двубой Вики Томова отстрани Ализе Корне в Страсбург


След зрелищен обрат в невероятно дълъг двубой Вики Томова отстрани Ализе Корне в Страсбург
Снимка: Getty Images

1899 0

Виктория Томова изигра маратонски двубой и се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите WTA 250 в Страсбург. Първата ракета на България при жените направи обрат и победи Ализе Корне с 3:6, 6:4, 7:5. А срещата продължи 3 часа и 2 минути, което е изключително дълго за женски сблъсък

През тази седмица Томова стигна до рекордно класиране в кариерата си - 71-о място в ранглистата. Ализе Корне пък е под номер 59. Следващата противничка на Вики ще бъде седмата поставена №58 в световната ранглиста Лорън Дейвис от САЩ. В началото на месеца Томова отстъпи пред Дейвис във втория кръг на турнира на клей от сериите WTA 125 в Реус с 2:6, 6:2, 5:7.

В днешния сблъсък българката изостана с 0:2 още на старта на първия сет, допускайки пробив. След това обаче бързо успя да изравни за 2:2, но загуби следващите три гейма и Корне поведе с 1:0 сета. Във втората част българската отново изостана с 0:2, но спечели пет поредни гейма и успя да изравни сетовете.

В третия сет вече Томова започна по-добре, като поведе с 3:1. Обаче не удържа преднината си и допусна изравняване при 3:3. Тя отново взе два гейма аванс след пробив за 5:3 и имаше мачбол в следващия гейм, но Ализе Корне върна пробива и изравни за 5:5. Вики спечели подаването си и при сервис на Корне, успя да се възползва от втория си мачбол, за да триумфира в срещата.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички