След зрелищен обрат Мугуруса извърли Кербер от Уимбълдън


След зрелищен обрат Мугуруса извърли Кербер от Уимбълдън
Снимка: БГНЕС

800 0

Гарбине Мугуруса се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, след като направи изключителен обрат срещу световната номер 1 Анжелик Кербер. 15-та в света изоставаше със сет от германката, но съумя да обърне резултата в изключително драматичен и оспорван сблъсък между двете тенисистки.

Първият сет бе изключително равностоен, след като и двете печелеха сравнително лесно своите подавания. Ключовият момент в частта дойде при 5-4 и сервис на испанката, в който тя допусна да бъде пробита, с което Кербер поведе с 1-0 сета.

Втората част премина идентично на първата, но този път Мугуруса успя да реализира ключов брейк при 5-4 в нейна полза и така вкара мача в трети решаващ сет.

Той предложи на зрителите на корт №2 истинско зрелище, след като двете демонстрираха тенис от най-висока класа. Кербер стартира перфектно сета, пробивайки рано-рано за 1-0. Пробивът бе успешно затвърден от германката, но впоследствие двете започнаха серия от размяна на брейкове в изключително драматични и оспорвани геймове. Все пак серията приключи при 3-3, когато шампионката от Ролан Гарос съумя да се пребори за подаването си и за първи път да излезе напред в решаващия сет. Испанката продължи с агресивната си игра от дъното на корта и логично стигна до решаващ пробив в десетия гейм, с който и спечели сблъсъка след точно 2 часа и 20 минути игра.

В четвъртфиналите Мугуруса ще се изправи срещу поставената под номер 6 рускиня Светлана Кузнецова, която по-рано днес разби Агнешка Радванска (Полша) с 6-2, 6-4.

В друг двубой от осминафиналите петкратната шампионка от Ол Ингланд Клъб Винъс Уилямс разгроми с 6-2, 6-2 за 64 минути игра хърватката Аня Конюх. Следващата съперничка на по-голямата от сестрите Уилямс е младата латвийска сензация и шампионка от Ролан Гарос 2017 Елена Остапенко. По-рано днес 20-годишната тенисистка победи четвъртата поставена Елина Свитолина от Украйна с 6-3, 7-6 (6).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички