След 2 мача в рамките на час Григор Димитров сведе глава и насочва силите си към Australian Open


След 2 мача в рамките на час Григор Димитров сведе глава и насочва силите си към Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

2125 0

След 2 мача на сингъл в рамките на час най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от подгряващия турнир "Мъри Ривър Оупън" в Мелбърн, провеждащ се преди първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. След като сутринта Григор отстрани Алексей Попирин в 3 сета, час по-късно българинът излезе за 1/4-финалния си мач с Корентен Муте, но отстъпи в два сета (7:5, 6:2).

Причината за гъстия график от мачове е това, че в четвъртък не се играха мачове от турнира заради положителен случай на коронавирус. Така на Григор му се наложи да играе два мача в петък, при това през много малка почивка. Димитров започна добре срещата си с Муте, като стигна до пробив за 1:3 в първия сет. Българинът сервираше за сета при 3:5, но Муте успя да върне пробива, а след това на свой ред да пробие и да затвори частта със 7:5.

Във втория гейм изглеждаше, че Димитров се е примирил със загубата и просто доиграва мача, за да съхрани сили за началото на Откритото първенство на Австралия, което започва в понеделник. Българинът допусна пробив още в първия гейм, а след това инкасира още един пробив за 4:1, за да позволи на своя съперник да приключи мача с 6:2 гейма. Така българинът избегна да играе поне още един мач от надпреварата, което допълнително щеше да го умори за първия му двубой на Australian Open срещу Марин Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички