След 2 дена битка Григор Димитров обърна надъхан аржентинец в Барселона!


След 2 дена битка Григор Димитров обърна надъхан аржентинец в Барселона!
Снимка: Getty Images

8379 0

След два дена битка най-добрият български тенисист Григор Димитров се пребори с аржентинеца Федерико Кория, за да го победи с 4-6, 6-3, 6-4 в мач от втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в Барселона. Срещата между двамата започна в четвъртък, но бе прекъсната при 4-3 в третия сет заради дъжд.

И в днешната програма срещата започна със закъснение, след като продължи да се излива дъжд над кортовете в Барселона. Малко след 17 часа българско време Григор и Кория продължиха срещата, като българинът имаше пробив преднина, който трябваше да затвърди. Гришо успя да вземе подаването си и да поведе с 5-3.

Федерико Кория, който показа изключителна мотивация за победа в предишния ден, спечели подаването си в следващия гейм и намали изоставането си на 5-4. След това обаче Григор сервира за мача и стигна до 40:30 и мачбол, който бе реализиран, за да се класира за 1/8-финалите в Барселона.

Как се разви срещата между Григор Димитров и Федерико Кория преди това, четете ТУК!

ПРЕДИ МАЧА

Първата ракета на България отстъпи на южноамериканеца в откриващата част, след като допусна един пробив повече от съперника – три на два. Във втория сет той се коригира и след брейк в шестия гейм вкара мача в трета част.

В нея той поведе с пробив за 2-1, преди двубоят да бъде прекратен заради лошото време. След няколко часа сблъсъкът бе подновен, а Димитров допусна рибрейк. Все пак, той намери играта си и отново дръпна в резултата, преди за втори път дъждът да спре срещата.

При победа днес Григор ще се изправи срещу победителя от двойката Стефанос Циципас - Илия Ивашка, които също довършват двубоя си днес. Гръцкият тенисист води с 5-1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички