Симона Халеп на 1/2-финал в Париж след тежка битка с Елина Свитолина


Симона Халеп на 1/2-финал в Париж след тежка битка с Елина Свитолина
Снимка: БГНЕС

1633 0

Румънката Симона Халеп достигна полуфиналите на Ролан Гарос, след като победи Елина Свитолина с 3-6, 7-6(6), 6-0 в изключително драматичен мач между две от фаворитките за титлата в Париж.

Срещата започна лошо за Халеп, след като Свитолина проби още в първото й подаване.3-та поставена в схемата не съумя да намери отговор на изключително острите удари от форхенд и бекхенд на украинката и разликата бързо набъбна до 3-0. Шестата в света продължи с пълната си доминация на корт Сюзан Ленглен и логично реализира нов брейк за 4-0. Последва труден гейм за украинката, в който Халеп имаше няколко възможности да върне единия пробив, но в крайна сметка Свитолина спечели подаването си за 5-0. Все пак четвъртата в световната ранглиста успя да запише един гейм в актива си, като впоследствие проби и подаването на Свитолина, с което намали резултата до 5-2. Румънката започна да стабилизира играта си и взе с лекота последвалия гейм. При втория си опит младата украинка бе безпогрешна, като след 43 минути сложи точка на първия сет.

Втората част започна идентично с първата, след като отново Свитолина реализира ранен пробив. Украинката затвърди на нула брейка, а при резултат 3-1 направи нов такъв, за да се доближи само на два гейма от място на полуфиналите в Париж. Но ситуацията от първата част отново се повтори, след като Свитолина отново не успя при първия си опит. При 5-3 двете тенисистки изиграха титаничен гейм, в който разиграванията бяха на изключително високо ниво. В крайна сметка Халеп се пребори за 5-4, с което принуди своята съперничка за втори път да сервира за спечелването на сблъсъка. Свитолина и този път не успя да се справи с предизвикателството и отново подаването й бе пробито. Така претендентката за титлата изравни за 5-5, с което запази интригата в мача. Ситуацията на корта коренно се промени, като при 6-5 в полза на Халеп и сервиз за оставане в срещата на украинката, четвъртата в света поведе с 0-40 и имаше четири възможности да спечели сета. Свитолина обаче показа завидна психика, след като спаси 4 сет бола и спечели подаването си.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Халеп се наложи с 8-6 точки, с което изравни сетовете.

Този развой на събитията съкруши Свитолина и тя не можа да се противопостави на съперничката си в решаващия сет, който завърши 6-0 в полза на Халеп. По този начин румънката запази жива мечтата си за първи титла от Големия шлем и върха в световната ранглиста, като за място на финала ще спори с чехкинята Каролина Плишкова.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички