Силният сервис - най-голямото препятствие за Григор срещу Иснър


Силният сервис - най-голямото препятствие за Григор срещу Иснър
Снимка: Getty Images/Guliver

1320 0

Григор Димитров ще се изправи срещу Джон Иснър в полуфинал на Мастърса в Синсинати в опит да достигне до първия си финал на надпревара от категория ATP 1000. Двубоят е втори по програма на централния корт и ще започне не преди 21:00 ч. наше време в събота.

До момента двамата имат едва една среща помежду си. Тя датира от 2015 година, когато Иснър надви нашенеца в Маями след 7-6(2), 6-2.

Голямата сила на Иснър е сервисът, а когато началният му удар заработи, съперникът среща прекалено много трудности.След изненадващото отпадане от Дуди Села във втория кръг на Уимбълдън, Иснър е с 12 победи в 13 мача. Нещо повече – спечели две поредни титли в Нюпорт и Атланта и е загубил само два сета. Това стана при поражението с 0-2 от Хуан Мартин дел Потро в Монреал. Всички останали мачове бяха спечелени от него без загубен сет, а успеваемостта му в неговите сервис геймовете е поразителна – 134 спечелени подавания от 137 (98%).

По пътя към полуфиналите Григор, който е под номер 7 в схемата и се включи от втория кръг в Синсинати, първо преодоля Фелисиано Лопес със 7:6, 6:4, като само един пробив бе необходим на българина, за да се поздрави с успеха. Второто препятствие бе далеч по-трудно - Хуан Мартин дел Потро. Хасковлията прекрати серия от пет поражения от аржентинеца в предишните им сблъсъци, но в американския град успя да наложи преимуществото си и най-вече да се възползва от пропуските в представянето на съперника, за да победи с 6:3, 7:5. През миналата година Григор отново стигнадо полуфинал и сега иска да подобри представянето си

Иснър е поставен под номер 14 в схемата на турнира и започна оше в първия кръг, като победи Виктор Троицки. След него, по стечение на обстоятелствата Иснър изхвърли от турнира в Синсинати трима от своите сънародници, сочени за бъдещи големи звезди на Щатите - Томи Пол, Франсис Тиафо и Джаред Доналдсън.

Преди пет години Иснър стигна до Топ 10 и рекордното си 9-то място в седмичната класация, а с двете титли от последните седмици вече има 12 – всичките на турнири от категория ATP 250. Във визитката си обаче 19-ият в момента в света има три Мастърс финала – Индиън Уелс 2012, Синсинати 2013 и Париж 2016.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички