Григор: Много съм доволен, наслаждавам се на случващото се


Григор: Много съм доволен, наслаждавам се на случващото се
Снимка: Getty Images/Guliver

1175 0

Доволен от себе си остана най-добрият ни тенисист след победата над японеца Юичи Сугита на Мастърса в Синсинати. Българинът се наложи с 6:2, 6:1 над съперника си в четвъртфиналите и ще играе полуфинал срещу американеца Джон Иснър.

В двубоя със Сугита Димитров допусна само 8 непредизвикани грешки и показа вдигане на нивото в хода на надпреварата.

"Това е огромна възможност за мен. Нужно е да бъда концентриран преди всичко за собствените си действия на корта", коментира единадесетият в света при мъжете след мача.

"Много доволен съм от мача, поех контрола върху събитията още от първата точка. Сервисът ми работеше много добре. Вкарах много висок процент първи сервис. Ретурите ми също се получаваха. Това ти дава много увереност в разиграванията. Цялостно играта ми се получаваше и взимах правилните решения. Това бе ключово", допълни той.

Той коментира и поредния си атрактивен удар, с който впечатли публиката - воле "ала Бекер" с плонж на мрежата.

"Щеше ми се настилката да бе малко по-мека(смее се). Това бе един от тези моменти, в които действаш инстинктивно. Резултатът може и да не отчита подобни неща, но аз живея за играта и ценя подобни моменти. Хубаво е да видиш тези неща след време. Мисля, че се справих днес. Наслаждавам се на случващото се", завърши Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички