Ще играе ли Григор Димитров за България във важните мачове срещу Босна и Херцеговина?


Ще играе ли Григор Димитров за България във важните мачове срещу Босна и Херцеговина?
Снимка: Getty Images

3852 0

Капитанът на България за "Купа Дейвис" - Валентин Димов, обясни в интервю пред "Dsport", че от отбора са се свързали с първата ни ракета в мъжкия тенис - Григор Димитров, за евентуално негово участие във важните мачове срещу Босна и Херцеговина, които са със залог оставане в Световна група 1 на турнира:

"Няма да има възможност..."

"Да, разбира се, влязохме в контакт с Григор Димитров, с неговия екип, още преди няколко месеца, когато започнахме да правим организацията по нашето участие, да сформираме отбора. Влязохме в контакт с тях, казаха ни, че най-вероятно няма да има възможност да вземе участие в Купа Дейвис", разкри Димов и допълни:

Григор Димитров

"За наше съжаление, за всички, той не е част от отбора за тази среща, но за моя изненада разбрах, че преди няколко дена се е прибрал в България, но не за Купа Дейвис...".

Още: Григор Димитров изненада майка си и седна на чина си в училище заради филм (ВИДЕО)

Капитанът на "лъвовете" добави още, че Гришо притежава ниво, което до голяма степен е недостижимо за други тенисисти и бе категоричен, че националният тим на България не е затворена страница за хасковлията:

"Не смятам, за мен лично няма затворена страница, няма затворена страница за нито един добър тенисист. Нивото, което притежава Григор, е до голяма степен недостижимо от други състезатели. Супер впечатляващо е това, което е постигнал и продължава да постига, така че няма как за мен да бъде затворена страница".

Още: Григор Димитров се завръща на уникален за него турнир: Там е и кошмарът му от 2023-та!

"Продължавам да правя опити и имам голямото желание той да бъде включен в отбора. Разбира се, към момента това не е постигнато, както е явно, но се опитваме да го направим за следващите мачове", каза още Валентин Димов.

*Мачовете между България и Босна и Херцеговина ще се проведат в Бургас на 3-ти и 4-ти февруари, а "лъвовете" ще бъдат представени от Димитър Кузманов, Янаки Милев, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Несторов.

Още: Първи турнир в Европа за годината: Григор Димитров ще "чупи каръка" в търсене на най-добро класиране (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички