Григор Димитров се завръща на уникален за него турнир: Там е и кошмарът му от 2023-та


Григор Димитров се завръща на уникален за него турнир: Там е и кошмарът му от 2023-та
Снимка: Getty Images

6827 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще се завърне на специален и уникален за него турнир. А именно - там, където завоюва единствената си титла от категорията ATP 500 - в мексиканския град Акапулко.

32-годишният хасковлия бе обявен в списъка със заявилите участие състезатели, публикуван от организаторите на надпреварата. Той ще играе там за седми път, като освен титла има и един полуфинал, както и два четвъртфинала. За последно игра там преди две години.

Той спечели трофея в Акапулко през 2014 година, когато турнирът бе променен от клей на хард. 10 години по-късно ще трябва да пребори доста сериозни имена, ако иска да триумфира с титлата отново. А сред тях е и "кошмарът му" от миналия сезон.

Още: Григор Димитров не скромничи: "Аз съм най-скъпият подарък за майка ми"

Зверев дебне Григор Димитров в Акапулко

Александър Зверев на Australian Open 2024

Става въпрос за показалия отлична форма и на тазгодишния Australian Open Александър Зверев. Германецът бе тенисистът, който победи най-много Димитров през миналата година - четири пъти от четири срещи (в два от случаите на турнири от Големия шлем).

Освен него там ще бъдат още актуалният шампион Алекс де Минор и други трима представители на топ 10 - Холгер Руне, Стефанос Циципас, Тейлър Фриц. Участие са заявили и Каспър Рууд, Феликс Оже-Алиасим, Бен Шелтън и Томи Пол, който игра финал през миналата година.

Надпреварата в Акапулко ще се състои от 26 февруари до 2 март. След дни пък Гришо се впуска в първия си турнир в Европа за годината.

ВИДЕО: Григор Димитров изненада майка си и седна на чина си в училище заради филм (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички