Шок в Ню Йорк - Федерер загуби от номер 55 в света


Шок в Ню Йорк - Федерер загуби от номер 55 в света
Снимка: Getty Images/Guliver

3891 0

Невероятно или просто част от живота, в който с всеки изминал ден човешките сили намаляват - това се получи тази сутрин (българско време) на US Open, където световният номер 2 Роджър Федерер изигра отвратителен мач и загуби с 6:3, 5:7, 6:7 (7), 6:7 (3) от австралиеца Джон Милман, номер 55 в света. Това беше първа победа над играч от топ 10 за Милман, който в кариерата си имаше две тежки контузии, които заплашваха въобще бъдещето му като тенисист.

Показателно е какво каза самият Милман след края на мача - той не беше в най-доброто си състояние, но ще приема тази победа.

Друг показателен момент - Федерер направи за целия мач 76 непредизвикани грешки! За сравнение Милман допусна само 28.

Първият сет не предвещаваше такъв развой - Федерер го взе в типичен стил, но след това, постепенно нещата започнаха да се обръщат. Швейцарецът беше неузнаваем от основна линия, постоянно опитваше къси топки, към които австралиецът се нагоди отлично и редовно превръщаше в точки на своя сметка. И логично или не, швейцарецът изпусна втория сет от аванс от 5:3 гейма.

Връх на примирението при Роджър беше четвъртият сет - той проби за 4:2 гейма, сервираше за 5:2 и сбърка елементарно форхенд воле от упор на мрежата, след което предаде гейма с две поредни грешки и оттам насетне вече беше ясно накъде отиват нещата. А тайбрекът в четвъртия сет беше пародия - Федерер направи две двойни грешки, закръгляйки ги на общо 10 - нещо немислимо за него често дори за цял турнир.

В следващия мач от приключението си в Ню Йорк, Джон Милман ще играе с Новак Джокович. За тенис феновете по цял свят обаче остава подозрението - дали Федерер не загуби, защото усеща, че не би могъл да се справи със сърбина в момента?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички