Бекер категоричен: Рафаел Надал ще спечели US Open


Бекер категоричен: Рафаел Надал ще спечели US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1092 0

Шесткратният победител в турнири от Големия Шлем Борис Бекер заяви пред репортер на испанския вестник Ел Пайс, че според него победител на Откритото първенство на САЩ ще стане настоящия номер 1 в света Рафаел Надал.

"За мен огромният фаворит за титлата се казва Рафаел Надал заради неговия невероятен сезон и това, че е номер 1 в ранглистата. Той спечели неотдавна Мастърса в Торонто и се намира в чудесна форма. С най-големи шансове след това да вземат короната са Джокович, който спечели пък Уимбълдън и Федерер, който е любимец на американската публика, но тепърва предстои да разберем как ще се справи физически с напредване на турнира". Немецът сподели още и че очаква силно представяне от Хуан Мартин дел Потро, който е бивш шампион в Ню Йорк от 2009 година.

За него не е изненадващо, че Джокович спечели Уимбълдън. „Когато си бил шампион, ти оставаш завинаги такъв. Новак има тази психика на победител. Очевидно той се нуждаеше от време и мачове, които да натрупа на своята сметка. Щастлив съм, че се събра със стария си треньорски екип, защото това го зарежда с допълнително самочувствие. Ако тренираш достатъчно, играеш мачове и си фокусиран върху тениса, успехите няма да закъснеят. Той се завърна в големия тенис, но дали Борис Бекер ще се завърне като негов треньор? Отговорът е по-скоро отрицателен, но ние оставаме близки приятели. Когато има турнири, ние се виждаме и говорим помежду си, никога не отказвам да го посъветвам нещо, но в момента той е със своя екип и е в добри ръце. На 31 години той знае от какво има нужда и как да го постигне. Двамата имаме различен стил на игра, но сме близки, когато стане въпрос за психика в най-възловите моменти на корта“ – добави още Бекер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички