Шефът на руската тенис федерация посочи силните страни на Григор Димитров


Шефът на руската тенис федерация посочи силните страни на Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

6815 0

Президентът на Руската тенис федерация Шамил Тарпищев сподели очакванията си от мача между руснака Даниил Медведев и първата ракета на България - Григор Димитров. Двамата се срещат в полуфиналите на последния за годината турнир от Голям Шлем - US Open.

"Димитров е сред малкото играчи, които често демонстрират в отбрана умение при необходимост да стоят практически на пълен шпагат. Димитров е опасен с бързината и способността си да действа неординарно. Техниката му е класическа, както, например, при Вавринка. Но швейцарецът е по-примитивен, докато импулсивният Димитров е в добрия смисъл - авантюрист", анализира Тарпищев, цитиран от руския "Комерсант".

"Въпреки това, Медведев е способен да създаде на българина проблеми с нисък отскок на топката и игра с нисък и по-бавен слайс, което позволява да се отреже ъгълът на атака на противника. Ако Даниил успее да избегне здравословните проблеми и излезе на корта в добро емоционално състояние, смятам шансовете му за по-високи. Но той трябва и да сервира добре. Девет двойни грешки в първия сет в мача с Вавринка, които си обяснявам с проблемите с бедрото, са си много", каза още руснакът. А защо според него Димитров успя да победи Федерер вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички