Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер се завърна в турнира с победа


Шампионът от Sofia Open 2020 Яник Синер се завърна в турнира с победа
Снимка: Getty Images/Guliver

1067 0

Миналогодишният шампион Яник Синер се завърна на Sofia Open с победа. В среща от втория кръг 20-годишният италианец се наложи над Егор Герасимов (Беларус) с 6-2, 7-6 (3), като по този начин си заслужи участие в четвъртфиналите на турнира.

Синер започна двубоя на изключително ниво и след два пробива, във втория и оказал се последен осми гейм, затвори първия сет с 6-2. Герасимов успя да изравни играта през втората част. Нещо повече, той проби подаването на шампиона за аванс 5-4 и сервира за сета, но Синер отговори светкавично – рибрейк и ново равенство 5-5. При 6-5 в своя полза Синер пропусна две точки, с които можеше да затвори мача, след което се стигна до тайбрек. В него италианецът се наложи със 7-3 точки и си подпечата мястото във финалната осмица.

Негов следващ съперник в София ще бъде Джеймс Дъкуърт (Австралия), който по-рано надви в два сета французина Беноа Пер, избран за „Мистър Sofia Open 2021”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички