Сериозна заплаха за Новак Джокович - контузията може да прекрати кариерата му


Сериозна заплаха за Новак Джокович - контузията може да прекрати кариерата му
Снимка: Getty Images/Guliver

3047 0

Изключително неприятна информация се появи в Сърбия. Според местното издание "Курир", кариерата на Новак Джокович е под сериозна заплаха заради контузията в ръката, която бившият №1 получи през миналата година и която го принуди да пропусне втората част от тенис сезона.

Изданието се позовава на думите на хирурга, направил последния преглед на Джокович в Австралия - Питър Брукнер. Той е категоричен, че травмата не е излекувана и Ноле ще трябва да се подложи на операция, а завръщането му на корта не е сигурно.

"Изглежда, че тъканта е много повредена. Не е толкова лесно да бъде възстановена, тъй като се появява при натоварване. Опита без операция, но това очевидно не даде резултат. Той със сигурност ще се консултира и с други лекари, но е възможно да не успее да се оправи и с операция. Кариерата му виси на косъм", смята докторът.

Хирургът сравни травмата на Джокович със скъсването на ахилесово сухожилие при спортистите, както и с проблемите със скъсани връзки, които се получават най-честно при баскетболисти, футболисти и волейболисти.

Sportlive.bg припомня, че името на Новак Джокович е обсъждано за потенциално участие на тенис турнира Diema Xtra Sofia Open, но ако информацията, че ръката му е действително толкова зле, дори малката надежда да го видим в София ще отпадне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички