Възможно ли е да видим Новак Джокович в София?


Възможно ли е да видим Новак Джокович в София?
Снимка: Guliver/GettyImages

3535 0

Новак Джокович може да е голямата изненада на тенис турнира Diema Xtra Sofia Open, който ще се проведе в началото на февруари в столичната зала "Арена Армеец". Организаторите се опитват да уговорят бившия №1 в световната ранглиста да участва в надпреварата, след като отпадна рано от Australian Open, твърди източник за SportLive.bg

Сърбинът не се намира в най-добрата си форма, след като половин година лекува травма. Той продължава да има проблеми с представянето си и дори отпадна неочаквано на осминафиналите на Australian Open. Видно е, че бившият №1 има нужда от допълнителни мачове, за да навлезе в игрови ритъм, което прави участието му в турнира в България напълно резонно.

Това е голямата надежда на организаторите на турнира. Те са готови да платят солиден хонорар, за да привлекат Джокович за турнира в София, превръщайки го във второто голямо име след Григор Димитров. Интересът към Ноле със сигурност ще е голям, тъй като той има сериозна фен база в България, а освен това със сигурност ще има много желаещи от Сърбия, които да гледат изявите на един от националните си герои на живо.

Ако преговорите бъдат успешни, Джокович ще е първият тенисист, който е бил №1, който ще играе на тенис турнира в София. Неговото участие все пак остава слабо вероятно, тъй като турнирите от ранг "250" не са особено атрактивни за тенис елита, а и не е ясно дали няма да предпочете да се отдаде на няколкоседмична рехабилитация заради контузията в дясната ръка. Все пак обаче организаторите на "София Оупън" ще направят всичко по силите си, за да го привлекат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички