Серина Уилямс разкри защо се е отказала от мача с Цветана Пиронкова


Серина Уилямс разкри защо се е отказала от мача с  Цветана Пиронкова
Снимка: Getty Images/Guliver

2042 0

Неизлекувана травма в ахилеса е причината Серина Уилямс да се откаже от двубоя си с Цветана Пиронкова от втория кръг на Ролан Гарос. Бившата световна №1 се оттегли от надпреварата, след като е имала затруднения с ходенето и е преценила, че е по-добре да съхрани здравето си.

„Ахилесът не получи достатъчно време, за да се възстанови след US Open. Изпитвах затруднения с ходенето и това е знак, че трябва да се възстановя сега“, сподели американката, която само преди няколко седмици победи Пиронкова в три сета, но отпадна на полуфиналите от Виктория Азаренка.

„Нуждая се от 4-6 седмици, в които не трябва да извършвам никаква физическа активност. Повече от вероятно е да не играя друг турнир до края на годината“, добави още Уилямс. Най-вероятно тя ще се завърне на кортовете за следващия турнир от големия шлем - Australian Open.

Пиронкова пък очаква в третия кръг победителката от двубоя между чехкините Барбора Стрицова и Барбора Крейчикова. Най-доброто постижение на българката на Ролан Гарос е четвъртфинал от 2016-а. 

А как върви участието на Григор Димитров на Ролан Гарос - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички