Цветана Пиронкова победи служебно Серина Уилямс и продължава напред на Ролан Гарос


Цветана Пиронкова победи служебно Серина Уилямс и продължава напред на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Gulliver

10616 0

Цветана Пиронкова победи служебно Серина Уилямс в мач от втория кръг на турнира от Големия шлем Ролан Гарос. Бившата световна №1 се оттегли от надпреварата, с което регистрира първо поражение (макар и служебно) от Пиронкова в шест мача.

Причината за оттеглянето на Уилямс е контузия в ахилеса. Това означава, че Пиронкова продължава напред към третия кръг на надпреварата, където ще очаква победителката от срещата Барбора Стрицова - Барбора Крейчикова. 

Пиронкова и Уилямс трябваше да излязат на Централния корт в Париж веднага след мача между Елина Свитолина и Рената Сарасуа. В първия си мач Пиронкова отстрани Андреа Петкович след чиста победа в два сета. Бившата световна №1 пък се справи с Кристи Ан след проблемен първи сет и тотален разгром във втората част (подробности тук). 

Пиронкова, която отсъства три години от кортовете, получи "уайлд кард" за Ролан Гарос. До момента тя се беше изправяла пет пъти срещу Серина Уилямс, като е загубила и петте срещи. На клей (при това на Ролан Гарос) двете тенисистки са играли само веднъж една срещу друга - през далечната 2007-а, когато Пиронкова взима първия сет, но губи следващите два. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички