Сензация: Докато се "точеше" на Ноле - Карлос Алкарас отпадна рано в Рим от дебютант в ATP (ВИДЕО)


Сензация: Докато се "точеше" на Ноле - Карлос Алкарас отпадна рано в Рим от дебютант в ATP (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3098 0

Световният номер 2 Карлос Алкарас, който скоро отново ще стъпи на върха в световната ранглиста, отпадна шокиращо още в третия кръг на турнира в Рим, част от сериите "Мастърс 1000". 20-годишният испанец загуби от квалификант, и то в два сета - 3:6, 6:7(4) в отделните части.

Най-голямата сензация на турнира поднесе Фабиан Марожан. Той дебютира в ATP тура, като мина през квалификациите, за да стигне до основната схема в италианския град. 23-годишният състезател изигра най-силния мач в кариерата си, като бе смел, агресивен и много, много рядко бъркаше.

Спокойно можем да определим този двубой като една от най-големите сензации от началото на сезона. А въпреки че Карлос Алкарас не бе на най-високото си ниво, няма как да отнемем от заслугите на унгареца, който наистина впечатли с изявите си - още в първото си участие на турнир на ниво ATP.

За да стигне до срещата с Алкарас, Марожан бе отстранил Корентен Муте и Иржи Лехечка - и в двата случая след три сета. За Алкарас пък това е едва трета загуба през този сезон. Поражението прекратява серията му от 12 поредни успеха. Със стъпването си във втори кръг на корта пък Алкарас си гарантира завръщане под номер 1 в света преди Ролан Гарос.

Първият гейм между Марожан и Алкарас далеч не предвещаваше това, което предстои. Още тогава испанецът пропусна точка за пробив, а опонентът мина през два "дюса", преди да спечели подаването си. В четвъртия гейм последва сензационен пробив на 0, след който до края унгарецът така и не позволи на Алкарас да се доближи до пробив (често печелеше подаванията си на 0 дори).

Във втория сет картината бе по-различна. Двамата си размениха по един пробив в средата на частта. Извън тези два гейма Марожан пропиля още цели четири точки за пробив, докато Алкарас така и не стигна до нова такава - 1/1 брейкточки за сета.

Естественият завършек на сета бе тайбрек, а при 4:3 в полза на Алкарас и при два негови сервиса той се срина и допусна два минипробива, а с това и два мачпойнта за опонента. Първият не бе грабнат, но вторият бе оползотворен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички