Само една от трите българки продължава на Уимбълдън


Само една от трите българки продължава на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Gulliver

1019 0

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите за Уимбълдън, след като победи австралийката Джейми Фурлис с 6-3, 2-6, 6-4 в мач от първия кръг на пресявките.

Томова е поставена под номер 19 в схемата на квалификациите и успя да стигне до трисетов успех след час и 52 минути игра. В следващия си мач българската тенисистка ще срещне германката Тамара Корпач или Аяно Шимизу от Япония.

Третата ни ракета Сесил Каратанчева загуби от 22-годишната японка Майо Хиби с 6-1, 3-6, 1-6. Каратанчева започна отлично срещата и даде само един гейм на съперничката си в първия сет, но Хиби взе следващите два сета и затвори мача след час и 56 минути игра.

По-рано втората ракета на България Елица Костова отпадна на старта на квалификациите, след като загуби от американката Джейми Лоуб с 6-1, 5-7, 1-6.

Костова започна силно срещата и бе близо до успеха, но допусна обрат и в крайна сметка загуби шансове да дебютира в турнир от Големия шлем. Намиращата се на 178-мо място в света българка доминираше тотално в първия сет, в който даде само един гейм на съперничката си. Костова започна силно и втората част, като дръпна с пробив, но след това настъпи пълен обрат в силите и 23-годишната американка обърна, за да вкара мача в решаващ сет, в който бе категорична и се наложи с 6-1, за да затвори мача след час и 47 минути игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички