Надал за трети път тази година измести Федерер от върха, Григор загуби позиция


Надал за трети път тази година измести Федерер от върха, Григор загуби позиция
Снимка: Gulliver/GettyImages

1372 0

Рафаел Надал не игра миналата седмица, но отново измести Роджър Федерер от върха в световната ранглиста. Това стана възможно, след като швейцарецът не успя да защити точките от титлата си на турнира в немския град Хале. Маестрото стигна до финала и в него вчера изненадващо загуби от 21-годишния хърватин Борна Чорич.

Федерер прекъсна серия от 20 победи на трева и не успя да защити точките си. Този сезон той три пъти става първи и съответно губи за трети път своето водачество. Сега на ветерана му предстои да защитава 2000 точки за трофея си на Уимбълдън.

Надал миналата година стигна до 4-и кръг на турнира от Големия шлем във Великобритания (180 точки). Разликата между двамата в момента е само 50 т.

Марин Чилич пък измести Григор Димитров от петото място в класацията на АТР, а това са и единствените рокади в Топ 10 тази седмица. Хърватинът вчера триумфира с титлата на турнира в лондонския Куинс Клъб след победа над Новак Джокович в заключителната среща.

Младият Борна Чорич скочи с 13 позиции в ранглистата до 21-а, а това е върхово постижение в кариерата му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички