Ролан Гарос без шампионите от Australian Open за първи път от 1978 г.


Ролан Гарос без шампионите от Australian Open за първи път от 1978 г.
Снимка: Gulliver/GettyImages

1116 0

Този сезон на Откритото първенство на Франция няма да играят шампионите от Australian Open Роджър Федерер и Серина Уилямс, а това не се е случвало от далечната 1978 г., когато от участие се отказват аржентинецът Гилермо Вилас и австралийката Крис О`Нийл.

Федерер потвърди официално снощи, че ще пропусне тазгодишното издание на Ролан Гарос. Маестрото обясни, че за да удължи кариерата си, за него е по-добре да не играе на клей и да се готви за сезона на трева и твърди кортове.

"Започнах чудесно този сезон, но от моя календар зависи продължителността на кариерата ми. Затова с моя екип решихме, че участието само в един турнир на клей няма да окаже положително въздействие на моята подготовка за останалата част от сезона. Ще ми липсват френските фенове, които винаги са ме подкрепяли здраво и се надявам, че ще се видим с тях догодина на Ролан Гарос, обяви Федерер.

Серина Уилямс пък е бременна и също няма да играе в Париж. Американката спечели "Ролан Гарос" през сезоните 2002, 2013 и 2015, а Федерер само веднъж - през 2009 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички