Изненада: Федерер отказа участие и на Ролан Гарос


Изненада: Федерер отказа участие и на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Gulliver

876 0

Световният №5 в мъжкия тенис Роджър Федерер изненадващо обяви, че няма да участва във втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос.

Носителят на рекордните 19 титли от Голямата четворка обяви, че е тренирал здраво, но не се чувства готов за Откритото първенство на Франция и ще се съсредоточи върху остатъка от сезона.

"За съжаление реших да не участвам на Ролан Гарос. Работих много здраво, на и извън корта през последния месец, но за да съм пълноценен още дълги години по време на турнирите от сезона, би било правилно да отсъствам от сезона на клей и да се подготвя добре за турнирите на трева, както и на твърди кортове. Стартът на годината бе наистина магически за мен, но трябва да призная, че графикът ще бъде "ключът към дълголетието" ми на корта, което да ме движи нпаред. Така аз и моят екип решихме да направим това заключение, че да изиграя още един турнир на клей не е в интерес на моето физическо състояние за остатъка на сезона. Ще ми липсват френските фенове, които винаги са били толкова вълнуващи и пленяващи със своята подкрепа и се надявам да се видим с тях догодина", сподели ФедЕкс в своя личен сайт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички