Роджър Федерер се оперира, аут е и за Ролан Гарос


Роджър Федерер се оперира, аут е и за Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

3002 0

Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер няма да вземе участие на Откритото първенство на Франция през май. Това стана ясно, след като швейцарският тенисист се подложи на операция заради дясното коляно. 38-годишният състезател се контузи по време на Autralian Open.

"Дясното коляно ме притесняваше от известно време. Надявах се, че ще отмине, но след преглед и разговори с моя щаб реших да си направя артроскопска операция в Швейцария вчера. След процедурата докторите потвърдиха, че това е било правилното решение и са уверени в пълното ми възстановяване", обяви Федерер на своя акаунт в Twitter.

Tой съобщи, че няма да играе и на турнирите в Дубай, Индиън Уелс, Богота и Маями. Световният №3 пропусна изцяло сезоните на червено през 2017 и 2018, но игра на Ролан Гарос и два турнира преди това през миналата година. Той щеше да участва в Париж и през този сезон, но изглежда това няма да се случи. А кой, според самия Федерер, може да е последният турнир в кариерата му вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички