РЕКОРДЕН фонд: Григор Димитров взе колосална сума пари от Ролан Гарос само с 1 мач


РЕКОРДЕН фонд: Григор Димитров взе колосална сума пари от Ролан Гарос само с 1 мач
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимка: Getty Images

18944 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Дори по-радостен бе фактът, че Гришо изглеждаше напълно възстановен от проблемите, които имаше наскоро в Рим.

Успехът над Александър Ковачевич дойде в три сета, което също е важно на най-големите и престижни тенис турнири. Там се печелят най-много точки, най-много слава, а и най-много пари, което също не бива да бъде подценявано.

Рекорден награден фонд на Ролан Гарос през 2024 година

Григор Димитров започна с победа на Ролан Гарос

През 2024 година наградният фонд в Париж удря рекорд за всички времена. Той е над 53 милиона - 53 478 000 евро. А тази сума е със 7,82% по-голяма в сравненеи с това, което бе преди година. Шампионите и при мъжете, и при дамите ще приберат по близо два милиона и половина - 2 400 000 евро (увеличение с по 4,35% в сравнение с това, което Новак Джокович и Ига Швьонтек взеха преди година).

Все пак по традиция голямото увеличение идва за началните рундове. Ето с по колко процента нарастват сумите до класираните на осминафинал спрямо 2023-та:

  • 4,35% - за загубилия финала (1 200 000 евро);
  • 3,17% - за полуфиналистите (650 000 евро);
  • 3,75% - за четвъртфиналитите (415 000 евро);
  • 4,17% - за осминафиналистите (250 000 евро).

Колко спечели Григор Димитров само с 1 мач на Ролан Гарос?

"Непознатият Григор Димитров": Разкри най-дивото, което е правил със спечелени пари

А в предните кръгове са големите увеличения при сумите. Благодарение и на тях Григор Димитров вече си гарантира доста солидна сума, въпреки че е спечелил само един мач. С достигането си до втория кръг Гришо си гарантира 110 000 евро, което е с цели 13,40% повече от това, което би спечелил през миналата година с една победа. Той не бе печелил толкова от близо два месеца, след като на Мастърсите на клей стигаше най-много до осминафинал. Последно си заслужи по-голяма сума в Маями, където игра финал и загуби от Яник Синер.

Ако успее да победи Фабиан Марожан и се класира за третия кръг, то той ще спечели още близо 50 хиляди евро - общо 158 000 евро (което е с 11,27% повече от 2023-та за тази фаза). Все пак тази му печалба остава далеч от големия "удар" на българина - турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: вижте КЪДЕ и КОГА взе по 1 милион на 1 мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички