Рецептата на Валверду за добрата форма на Григор и какви са очакванията за новия сезон


Рецептата на Валверду за добрата форма на Григор и какви са очакванията за новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

4553 0

Със спечелването на Финалите на ATP в Лондон Григор Димитров най-накрая спази обещанието си, че може да е сред големите имена в тениса. Сезонът за българина бе изключително успешен, като завоюва 4 титли и се изкачи на третото място в световната ранглиста. Един от основните виновни за това му представяне е неговият треньор - Даниел Валверду. 

В интервю за испанския AS венецуелецът разкри, че Григор е минал през много тежък период. "Отначалото беше трудно, но когато имаш такъв тенисист с подобни качества всичко става много лесно. Трябва просто да има доверие. Целта бе да работя върху силните му страни и той да се чувства достатъчно уверен да ги използва. След това включихме и други аспекти, опростявайки най-много плана му за игра".

Сравнението с Роджър Федерер винаги е било част от кариерата на Гришо, но как може да повлия то. "Толкова много напрежение върху младо момче може да е много вредно. Те са съвсем различна и на корта, и извън него. Трябваше му време да преодолее тези сравнения, но вече е над тях, няма проблем с него".

Що се отнася до следващия сезон, то очакванията са доста високи. "Смятам, че и през следващата година има качествата да постигне отлични резултати. Ще е много добре, ако продължи да следва това ниво на представяне"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички