Разкриха кога Григор ще спечели голяма титла


Разкриха кога Григор ще спечели голяма титла
Снимка: Getty Images/Gulliver

1439 0

Не само в България сме разочаровани от неуспехите на най-добрия си тенисист Григор Димитров. Не само ние и феновете му по света сме в очакване на първата му сериозна титла в тениса. Много журналисти с ресор "тенис" през тази година публикуваха анализи върху това защо на Димитров не му се получава срещу големите в този спорт и кога той ще може да ликува на голям турнир.

От сайта lastwordontennis.com пуснаха материал, посветен на нашия тенисист. В него основно се разсъждава кога той ще спечели сериозна титла.

"Димитров игра добре в Китай. Знаем, че той има способността да създава проблеми на големите момчета и го показва от време на време. Но получаването на реален резултат е станало проблематично за българина. Всеки разбира неговия потенциал и въпросът бе дали той ще може да приложи страхотните си изстрели в точните моменти, но все още чакаме той да спечели голяма титла на сингъл", пише анализаторът.

"Реалният шанс дойде на Аустрелиън Оупън тази година. Той изигра един от най-добрите си мачове на голям турнир, но за пореден път не успя да се пребори с елита. Дали българинът се нуждае очевидно Надал, Федерер, Мъри или Джокович да отпаднат, за да се възползва от тази възможност с две ръце?", пише lastwordontennis.com.

Изданието посочва, че би било необичайно големите 4 в мъжкия тенис да се сринат по едно и също време.

"Мисля, че Димитров ще успее да спечели първата си голяма титла, когато Федерер и Надал решат да напуснат спорта и да се съсредоточат върху живота след тениса", завършва анализът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички