Рашийд разкри какъв е проблемът на Григор Димитров


Рашийд разкри какъв е проблемът на Григор Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

2076 0

Треньорът Роджър Рашийд оправда неуспехите на Григор Димитров с новата ракета.

"Ракетата трябва да се променя заедно с неговата игра. Тази, която използваше до миналата година, беше на 20 години. Сега се опитваме да намерим такава ракета, която по-добре да подхожда на неговия стил. Струва ми се, че вече сме открили оптималния вариант, но сега на Григор му трябва да играе колкото се може повече срещи, за да свикне с нея на 100 процента", коментира специалистът |пред испанското издание Punto de Break.

Новото "оръжие" на хасковлията било с по-голяма глава, за да можел да нанася по-мощни удари. Но ракетата не била като тази на Роджър Федерер, който също използва услугите на Wilson. Формата на главата била подобна, но характеристиките били различни.

"Промяната на ракетата сериозно повлия на играта на Димитров. Трябва ни повече време, за да свикне. Например на Федерер му бяха необходими шест месеца, за да привикне с новата си ракета", каза още Рашийд.

От началото на годината Григор има два полуфинала - в Бризбън и Истанбул. Миналата година по същото време той имаше две спечелени титли и четвъртфинал на "Аустрелиън оупън".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички