Раонич подчини Федерер и взе титлата в Бризбън


Раонич подчини Федерер и взе титлата в Бризбън
Снимка: Getty Images/Guliver

1367 0

След изключително трудна 2015 година, в която беше преследван от куп контузии, канадецът Милош Раонич се завърна на корта с фойерверк – титла на турнира в Бризбън. Раонич взе трофея след победа над Роджър Федерер, при това в два сета – 6:4, 6:4, като по този начин си върна за миналогодишната загуба на този турнир пак на финал от швейцареца. Това беше едва втора победа на Раонич в общо 11 мача с Федерер.

Пръв до точка за пробив се добра Раонич, след два чудесни печеливши бекхенда и след грешно решение на Федерер да атакува по диагонала при 30:30. Швейцарецът обаче се спаси със сервис, отново се спаси с начален удар и при втора точка за пробив, извоювана от Раонич със смело излизане на мрежата и трудно воле с пълно разтягане. На свой ред Федерер изтърва отлична възможност да стигне до шанс за пробив при 4:3 в своя полза, след като не направи лесен за възможностите му минаващ удар.

Като цяло именно швейцарецът изглеждаше малко по-разпилян и допускаше повече неточности, което доведе до трета точка за пробив в полза на Раонич при 4:4 гейма. Канадецът обаче пак не се справи, след страхотен кик от втори сервис на Федерер, който вкара топката в тялото на противника. Последва обаче двойна грешка и при вече четвъртата възможност в срещата Федерер се пропука от форхенд, с което Раонич измъкна така важния пробив. След това за канадецът беше детска игра да затвори сета – с помощта на бомбения си сервис, макар че Федерер направи две изящни изпълнения от бекхенд, които обаче бяха крайно недостатъчни.

Само 46% първи сервис в първия сет – с такова ниво Федерер не можеше да се надява на нищо добро. На всичкото отгоре от бекхенд като цяло швейцарецът изглеждаше крайно чуплив и в един момент дори захвърли ракетата си след неуспешен удар точно от бекхенд, давайки израз на разочарованието си. Допълнително раздразнение за Федерер беше и факта, че той в почти всеки гейм на Раонич стигаше до 30:30 и не успяваше да направи нищо.

При 2:1 за Федерер обаче Раонич взе медицински таймаут и след това направи три двойни грешки, което означаваше шанс за пробив за швейцареца. Той обаче го изтърва, удряйки рамка от бекхенд и канадецът удържа след още две слаби отигравания от бекхенд на швейцареца. А Раонич бързо се събуди и проби за 4:3, след като обърна гейма на Федерер от 30:0 и след като швейцарецът на около два метра от мрежата пропусна да уцели полето от форхенд, с което почти сигурно си гарантираше гейма. Оттук насетне вече спасение нямаше, след като при 5:4 за Раонич Федерер пак направи две грешки от бекхенд, водейки с 15:30, като особено втората си беше нарисуван минаващ удар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички