Рафаел Надал с нова убедителна победа след завръщането си, чака го нов представител на домакините


Рафаел Надал с нова убедителна победа след завръщането си, чака го нов представител на домакините
Снимка: Getty Images

926 0

Рафаел Надал постигна бърза победа срещу австралиеца Джейсън Кублер с 6:1, 6:2 на 1/8-финалите в Бризбън. Успехът дойде след час и 21 минути игра, като испанецът се справи с лекота със 102-ия в ранглистата.

На четвъртфиналите Надал ще срещне още един представител на домакините - Джордан Томпсън и при успех срещу него може да се изправи срещу Григор Димитров на полуфиналите, ако българинът преодолее друг австралиец Ринки Хиджиката.

Надал в отлична форма след завръщането

Испанецът,показа, че постепенно възвръща формата си, след като близо година нямаше мач заради контузия. В първия кръг победи убедително Доминик Тийм, а сега не даде сет и на представителя на домакините.

Още: Програмата е ФАКТ - Григор Димитров узна кога ще играе на 1/8-финал и на 1/4-финал в Австралия

Надал започна вдъхновено още от началото, като спечели първите 5 гейма, за да затвори първия сет с 6:1. И вторият сет не протече по различне начин, като проби сервиса на съперника още в първия гей и до края не изпусна инициативата. След още един пробив испанецът приключи мача с 6:2.

Рафаел Надал след успешното си завръщане на корта: Липсваше ми да се чувствам здрав и да играя пред такива пълни трибуни

Надал се завърна ударно година по-късно: Рафа се доближи до мач срещу Григор Димитров

ВИДЕО: Рафел Надал с първи мач след цяла година отсъствие

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички