Рафаел Надал понася удар в кариерата си, какъвто не е виждал от 18 години


Рафаел Надал понася удар в кариерата си, какъвто не е виждал от 18 години
Снимка: Getty Images

1987 0

Един от най-великите тенисисти в историята Рафаел Надал съвсем скоро официално ще понесе голям удар. Испанецът неизменно бе сред най-добрите през този век, но сега за първи път от близо 18 години ще изпадне от топ 10 на световната ранглиста.

Надал излиза от топ 10 на световния тенис

До голяма степен това е продиктувано и от факта, че лекува контузия. Все още не е ясно кога ще се завърне на корта, като самият той призна, че дори няма поставена дата, към която да се стреми (това се случи пред медиите около посещението му на мача между Реал Мадрид и Барселона на "Сантяго Бернабеу").

Към момента испанецът заема 8-ата позиция в света, като след последното обновяване се свлече с две места. И математически е сигурно, че ще излезе от топ 10, след като Тейлър Фриц стигна полуфиналите в Акапулко (ATP 500).

Рафа неизменно е в топ 10 от 25 април 2005 година. След като излезе от местата сред 10-те най-добри, той ще е прекарал общо 912 седмици там. Очаква се Надал да бъде готов за сезона на клей, като той със сигурност пропуска Мастърсите в Индиън Уелс и Маями. 

След като Роджър Федерер се пенсионира, от големите трима на този век останаха именно Надал и Новак Джокович. Двамата са и с равен брой титли от Големия шлем. Още когато това стана факт, Надал джентълменски поздрави Джокович за трофея, с който го изравни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички