Рафаел Надал отново изненада неприятно феновете си


Рафаел Надал отново изненада неприятно феновете си
Снимка: Getty Images

1476 0

36-годишният испанец Рафаел Надал ще пропусне и турнира на клей от сериите "Мастърс" в Мадрид, който ще се проведе между 26 април и 7 май, съобщиха организаторите на надпреварата, а по-късно новината бе потвърдена и от самия тенисист. 

Наскоро Матадора се оттегли от турнира в Барселона, а медиите в страната съобщиха, че той не е искал да форсира завръщането си на корта преди втория турнир от "Големия шлем" за годината -  Ролан Гарос (28 май - 11 юни).

*Припомняме, че Рафа се контузи по време на мач с американския тенисист Макензи Макдоналд във втория кръг на Australian Open през януари и оттогава се възстановява.

"Както знаете, получих сериозна контузия в Австралия. Периодът на възстановяване трябваше да отнеме шест до осем седмици, но ситуацията не се разви така, както очаквахме. Бяха спазени всички медицински показания, но по някаква причина развоят на събитията се оказа различен от това, което ни казаха. Минаха седмици и имах надежда, че мога да играя на турнирите, които са най-важните в моята кариера: Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим, Ролан Гарос. Но до момента пропуснах Монте Карло и Барселона. За съжаление, няма да мога да играя и в Мадрид", обясни Надал във видеообръщение и допълни:

"Контузията все още не е отшумяла и не мога да тренирам пълноценно. Преди няколко дни решихме да променим малко курса, да направим друго лечение и да видим дали ще се подобрят нещата. Не мога да назова датите (б.р. - за завръщане на корта), защото ако ги знаех, щях да ви кажа, но не знам. Това е сегашното положение!".

*Четете още новини за тенис в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички