Рафаел Надал: Имах положителна подготовка, време е за тенис, не сме заплаха за населението


Рафаел Надал: Имах положителна подготовка, време е за тенис, не сме заплаха за населението
Снимка: Getty Images/Guliver

941 0

Световният номер 2 в ранглистата при мъжете в тениса Рафаел Надал съвсем скоро официално ще започне новия си сезон. Преди това, той говори за подготовката си, както и за необичайната ситуация, в която са поставени всички поради епидемията коронавирус.

"Лично за мен подготовката бе положителна. Можех да тренирам около 2 часа дневно в Аделаида. Мисля, че свърших необходимите неща, за да бъда подготвен. Сега идва моментът да играем и да тренираме с другите колеги.

Сега е моментът да започнем да говорим за тенис. Затова дойдохме тук: да играем тенис, да опитаме да предложим хубаво шоу на феновете по света и тук в Австралия. Ще осигурим добро забавление за хората, които страдат по домовете си. Единственият начин да го направим е да излезем на корта и да дадем най-доброто то себе си.

Тествахме се 14 поредни дни, а тези, които бяха в полети със заразени, бяха 15 дни в строга карантина, единствено в хотелска стая. Според скромното ми лично мнение ние (играчите) не сме риск за населението. Оценяваме много усилията на държавата и всичко, което Tennis Australia направи, за да ни позволи да сме тук и да играем спорта ни" - заяви Надал.

А друг топ тенисист направи шокиращо признание, че тенисът изобщо не му е липсвал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички