Григор Димитров измества Агут и става №14 в света


Григор Димитров измества Агут и става №14 в света
Снимка: Guliver/GettyImages

1547 0

Най-добрият български тенисiст Григор Димитров ще се изкачи с една позциия в световната ранглиста, след като третият поставен на Australian Open Милош Раонич се класира на четвъртфиналите.  Канадецът се наложи над шампиона от София Роберто Баутиста Агут със 7:6(6), 3:6, 6:4, 6:1 за по-малко от 3 часа игра.

Загубата на испанеца означава, че Гришо ще го изпревари в световната ранглиста на 30 януари и ще бъде № 14. След успеха над Истомин той добави 270 точки към актива си и с 2405 измести от тази позиция Баутиста Агут, който остана с 2350 точки.

Ако първата ни ракета спечели и четвъртфинала срещу Давид Гофен, той ще задмине и Ник Кириос, като ще заеме 13-ото място в ранглистата.

При тегленето на жребия за Garanti Koza Sofia Open на 4 февруари Димитров ще бъде трети поставен след Доминик Тийм и Давид Гофен, но вече преди защитаващия титлата си Роберто.

Гришо и останалите от Топ 4 в София почиват в първия кръг и стартират директно на осминафиналите. Първата ни ракета ще започне участие в "Арена Армеец" на 8 или 9 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички