Първа сензация в София: Грузинец елиминира водача в схемата


Първа сензация в София: Грузинец елиминира водача в схемата
Снимка: Официален сайт Sofia Open

2360 0

Първата голяма изненада на тенис турнира София Оупън вече е факт! Световният номер 8 и водач в схемата Доминик Тийм отпадна от грузинеца Николоз Басилашвили с 4-6, 4-6 за само час и 18 минути игра.

Въпреки че успя да отрази 3 мачбола на съперника, в крайна сметка австриецът капитулира и така напусна надпреварата още след първия си мач.

Иначе срещата започна равностойно, като двамата тенисисти печелиха своите подавания. В седмия гейм Басилашвили успя да пробие за 4-3. До края на сета грузинецът издържа на напрежението и затвори първата част с 6-4.

87-ият в света продължи да играе на ниво и във втората част, реализирайки ранен пробив за 2-1, а след това и да го затвърди на свой сервис. Това се оказа и решаващо за изхода на мача въпреки опитите на Тийм да стигне до обрат.

Така Николоз Басилашвили постигна най-значимата победа в кариерата си. Преди днешния мач грузинецът имаше само един успех над играч от Топ 10 – Томаш Бердих, №10 във Виена.

На четвъртфиналите той ще срещне поставения под номер 8 Мартин Клижан от Словакия. В тази част на схемата е и първата ни ракета Григор Димитров, с когото Басилашвили или Клижан могат да се срещнат на полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички