Троицки чака победителя от сблъсъка Димитров - Янович


Троицки чака победителя от сблъсъка Димитров - Янович
Снимка: sofiaopen.bg

915 0

Сърбинът Виктор Троицки си осигури място на четвъртфиналите на тенис турнира София Оупън. Във втори кръг миналогодишният финалист в надпреварата победи трудно холандеца Робин Хаасе с 2-6, 6-4, 7-6 (3) в среща, продължила близо два часа.

Първият сет започна отлично за Хаасе, който реализира ранен пробив за 2-0. Холандецът продължи с добрата си игра и до края на сета даде само два гейма на своя съперник, приключвайки частта след 27 минути игра.

Вторият сет стартира далеч по-равностойно като в петия гейм Троицки успя да реализира първия си пробив в мача и да поведе с 3-2. Сърбинът запази аванса си до края на сета, въпреки че в осмия гейм трябваше да отразява цели четири брейкбола. В крайна сметка финалистът от миналата година затвори сета с 6-4, с което изравни резултата.

В решителната третата част двамата си размениха по един пробив. Първо Троицки проби в откриващия гейм, но в четвъртия Хаасе изравни. Двамата тенисисти продължиха да печелят подаванията си и така тайбрекът трябваше да излъчи краен победител. В късия гейм 37-ият в света сърбин показа повече концентрация и успя да отмъкне победата след 7-3.

Така Троицки се класира за четвъртфиналите и утре, навръх своя 31-и рожден ден, може да се изправи срещу Григор Димитров. Това ще стане при победа на първата ни ракета над поляка Йежи Янович по-късно днес. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички