Промяна в правилата и ограничения за играчите на Ролан Гарос


Промяна в правилата и ограничения за играчите на Ролан Гарос
Снимка: Gulliver/GettyImages

1691 0

Тенисистите, които искат да отидат до тоалетната в позволените от правилника почивки, ще бъдат принудени да се задоволят с промяна в правилото, която бе наложена за започващия в неделя Ролан Гарос. Организатори на надпреварата от Големия шлем ще ограничат почивките за тоалетна до една на играч.

Според предишното правило, на тенисистките им бяха позволени по две паузи за тоалетна в трисетов мач, докато мъжете има право на три паузи по време на петсетов двубой. Въпреки това, гледката на тенисист, който се прибира в съблекалнята в някои от най-напрегнатите моменти, оставя съперниците му и зрителите по трибуните раздразнени.

Според тях това е по-скоро тактически прийом, използван за убиване на ритъма на опонента. „За мъжете е малко по-различно, защото те могат спокойно да играят мачове по 5-6 часа“, сподели втората поставена в Париж при жените Каролина Плишкова.

„Може би, те трябва да имат по две почивки, така би било по-добре. Но за жените, една е предостатъчна, дори е малко излишна, защото винаги може да отидеш преди началото на мач“, завърши тя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички