Проблемът на Григор Димитров е, че е почти прекалено добър


Проблемът на Григор Димитров е, че е почти прекалено добър
Снимка: Getty Images/Guliver

1306 0

Григор Димитров има проблем и той е, че е прекалено добър. Поне това е позицията на тенис анализатора на "Sports Illustrated" Джон Верхайм, който в редовната си колонка, посветена на един от най-популярните спортове на планетата, коментира случващото се около хасковлията.

Най-популярното мнение е, че интимният живот на българина е причината той да не развие безграничния талант, който притежава. Не на това мнение е Верхайм, който е убеден, че Гришо все още не може да овладее арсенала от удари, с който разполага.

Ето и пълния анализ на Верхайм за "SI":

Държа на мнението си и ви казвам, че Димитров е добър. Това обаче е част от проблема. Той е почти прекалено добър. Това беше проблемът и на Федерер в началото на кариерата му. Той имаше толкова много опции пред себе си, че на моменти замръзваше. Ако отидете на ресторант, където има много богато разнообразие в менюто, ще са ви необходими няколко минути да поръчате храна, а след това ще се чудите дали това е бил правилният избор.

Докато сме на темата "Григор", нека кажа няколко думи за "разсейването". Нещата извън корта са лични. На някои състезатели им се отразяват повече, други се изолират изцяло от тях. Анди Мъри е пример за второто - по време на Australian Open съпругата му беше вкъщи в очакване на раждането на тяхното дете. Тъстът му беше изнесен на носилка на съседния корт. Брат му спечели титлата на двойки. Той обаче стигна до финал.

Идеята, че Димитров има нова приятелка и това значи, че тенисът му ще закъса, е прекалено опростено определение, въпреки че този рефрен е изключително популярен през настоящия сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички