Григор с трудна победа в Делрей бийч


Григор с трудна победа в Делрей бийч
Снимка: Getty Imagtes/Guliver

889 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров победи босненеца Дамир Джумхур в три сета. Така Димитров си осигури място в 1/4 финалите на турнира в Делрей Бийч. Най-добрият ни тенисист се наложи над босненеца с 4:6, 6:4, 6:3.

Това бе първа среща между двамата тенисисти, а 23-годишният Джумхур определено затрудни Григор, но българинът намери начин да обърне мача, който продължи два часа.
В първия сет Димитров водеше с 4:1, но допусна абсолютен срив в играта си и загуби следващите 5 гейма. Григор допусна два пробива в началото на втория сет, но успя да се стабилизира бързо и намери пътя към победата. В в началото на третия сет също изостана с пробив, самопробивайки се с две двойни грешки. След това Гришо спечели пет поредни гейма, за да затвори мача.
Хасковлията е фаворит за титлата, след като от надпреварата отпаднаха първите трима поставени - Кевин Андерсън, Бърнард Томич и Иво Карлович. В спор за място в полуфиналите Димитров ще се изправи срещу Адриан Манарино. Двамата не са се изправяли един срещу друг до този момент, информира БГНЕС. На френския левичар му бяха нужни близо три часа, за да елиминира японския квалификант Тацума Ито в три сета 7:6, 6:7, 6:3.
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички