През сълзи: С думи Григор Димитров трогна и разсмя всички след триумфа в Бризбън (ВИДЕО)


През сълзи: С думи Григор Димитров трогна и разсмя всички след триумфа в Бризбън (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7729 0

Най-добрият тенисист на България - Григор Димитров, изкачи така мечтания връх на турнира от сериите ATP 250 в Бризбън. Родният състезател елиминира Холгер Руне във финала на надпреварата и грабна ценния трофей.

Какво се случи?

Първата ни ракета не допусна да бъде разколебан и за секунда по време на мача, побеждавайки със 7:6; 6:4. След края даде път на емоциите. Номер 13 в световната ранглиста не сдържа сълзите си.

Още: Съкрушеният Холгер Руне показа класа и изрече невероятни думи за Григор Димитров

Той застана пред аплодисментите и овациите на многохилядната публика, за да благодари на своето семейство и организацията, както и да похвали младия си опонент.

Какво каза Гришо?

"Беше отдавна, когато имах такъв трофей. Малко съм емоционален, благодаря ви. Трудно е да опиша нещата, но искам да започва с Холгер и неговия екип. Какъв опонент! Играли сме и тренирали заедно няколко пъти", започна Димитров и продължи с положителните думи към датчанина.

Още: Фамозен Григор Димитров във финала: Взриви тенис света с точка, ПАДНАЛ НА КОРТА (ВИДЕО)

"За толкова кратката ти до момента кариера си постигнал толкова много. Играеш невероятен тенис. Знам, че това не е резултатът, който искаше, но бъдещето пред теб и твоя екип е светло. Поздравления за всички вас, тепърва идва най-доброто", каза той и обърна внимание на успеха си.

Любовната ми афера с Бризбън започна преди 11 години. Благодарен съм, че отново мога да бъда пред вас. Да имам отново този трофей значи много за мен по много различни причини. Искам да благодаря на моя екип. Родителите ми трябваше да побързат да отидат до летището. Жалко, че не са тук, надявам се, че са следили резултата. 

Доста уморен съм, ще си взема няколко дни почивка (смее се). Много се радвам да бъда в Австралия. Ще продължа към следващия, благодаря за подкрепата", допълни още той под бурните аплодисменти на феновете.

Всички финали на Григор Димитров в кариерата му до момента - колко са титлите?

"Поезия в движение": Григор Димитров плени тенис света с отигравания (ВИДЕО)

Григор Димитров се разчувства след големия момент: Говори емоционално по важни теми (ВИДЕО)

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички