Преди полуфинала със Сок - от какво да се притеснява Григор (ВИДЕО)


Преди полуфинала със Сок - от какво да се притеснява Григор (ВИДЕО)
Снимка: принтскрийн Метро

5279 0

Тази вечер феновете на тениса и на Григор Димитров конкретно тръпнат, тъй като на българина му предстои решителен мач. На Финалния Мастърс в Лондон първата ни ракета излиза на корта срещу американеца Джак Сок в сблъсък, който едновременно може да го прати на финал в надпреварата и да го направи номер 3 в световната ранглиста. Ао това се случи, Димитров ще постигне най-значимото си достижение в кариерата си на тенисист досега.

Битката довечера (от 22:00 часа българско време) е и битката на дебютантите в този важен Мастърс. И двамата играят за място, което би било най-големият мач в техните кариери.

До тази седмица 25-годишният Сок и 26-годишният Димитров можеха само да си мечтаят за финала в Лондон. Затова този, който стигне до там, трябва да влезе в 2018 година с нови и значително по-високи очаквания от себе си.

До полуфинала Григор стигна с три победи. Само Доминик Тийм в първия мач го изпоти и доведе мача до три сета, а Давид Гофен и Пабло Кареньо Буста бяха безмилостно отнесени.

Сок пък загуби от Роджър Федерер в първия си мач, но след това победи финалиста на "Уимбълдън" Марин Чилич и световния номер 3 Александър Зверев. Предвид факта, че се класира на Финалния Мастърс в последната минута, след като триумфира в Париж, е справедливо да се каже, че той надминава очакванията. Затова има две неща, които могат да тревожат българина преди сблъсъка - съотношението в мачовете помежду им и факта, че американецът имаше един ден повече за почивка.

Сок води на Димитров с 3:1 в общите им сблъсъци. Българинът го е побеждавал през 2014 г. - в зала, в Стокхолм, но последваха три поредни успеха за американеца. През 2017 г. те играха един срещу друг само веднъж - на Индиън Уелс, когато Сок се наложи над първата ни ракета с резултат 3:6 6:3 7:6 (7). Всъщност точно този мач е един от най-горчивите в кариерата на Григор - той имаше 4 мачбола, включително 3 поредни на сервис на Сок при 4:5 и не успя да се възползва от нито един от тях, като във всеки един от случаите американецът показа железни нерви, могъщ сервис и прецизна игра. Именно тези малки моменти могат да притесняват всички нас, тъй като определено Сок намира начин да влезе под кожата на Григор. Хубавото сега, обаче, е, че Димитров е в страхотна форма и с много самочувствие, а отново мачът е в зала. Затова, нека си припомним какво направи нашето момче при единствената си победа срещу Сок - нещо, невиждано в света на тениса, а именно - два поредни хотшот удара!

Срещата тази вечер започва малко след 22 часа и ще може да я следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички