Григор Димитров се прости с Индиън Уелс след гореща драма (ВИДЕО)


Григор Димитров се прости с Индиън Уелс след гореща драма (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2801 0

В истинска черна котка за Григор Димитров се превръща американеца Джак Сок, който за пореден път успя да спре нашето момче по пътя му към нещо сериозно на голям турнир. След като през 2015 година Сок попари Димитров с 3:0 сета на "Ролан Гарос", а същото се случи и на Мастърса в Торонто през същата година след 5:7, 7:6 (5), 7:5, сега в нов епичен мач от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс Сок успя да спечели с 2:1 сета (3:6, 6:3, 7:6 (7) срещу Димитров, след като българинът имаше цели 4 мачбола, но не успя да оползотвори нито един.

Първият сет се реши от един пробив - за 6:3, като Димитров взе решителния гейм за 3:1, но след това с доста мъка успяваше да балансира на собствен сервис, като Сок на два пъти имаше шансове да върне пробива, първият от които още при 3:1 гейма т.е. можеше да стане рибрейк. Това ясно подсказа, че за Григор предстои доста тежък мач.

Вторият сет отново се реши от един пробив - за 5:3 в полза на Сок, който успя да вземе гейма, след като Григор спаси цели тру точки за пробив, но не удържа при четвъртата, когато направи непредизвикана грешка. Логично сетовете бяха изравнени след солиден сервис гейм на американеца.

Драмата в решителния сет стигна до нови висоти, след като Димитров проби за 2:0 гейма, но при 4:2 изигра слаб гейм, в който някак спаси четири точки за пробив, за да се предаде на петата. При 5:4 за Димитров българинът имаше 0:40 на сервис на Сок т.е. три поредни мачбола, но два хубави сервиса и форхенд на линията от страна на Сок ги неутрализираха. Стигна се до тайбрек, където Григор спаси на свой ред мачбол при 7:6 точки, стигна до четвърта възможност, но отново на сервис на Сок, който я парира и на крилете на вдъхновението при втората си възможност вече не пропусна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички