Фантастично завръщане на Пиронкова в тениса, и то на US Open


Фантастично завръщане на Пиронкова в тениса, и то на US Open
Снимка: Guliver/GettyImages

1925 0

Най-добрата тенисистка на България за последните 15 години - Цветана Пиронкова, направи шеметно завръщане в професионалния тенис. Пловдивчанката, която за последно игра на Уимбълдън през 2017 година, се завърна в големия тур на тазгодишното издание на US Open и започна с победа 6:2, 6:3 над рускинята Людмила Самсонова. 

Първият сет стартира оспорвано, като Самсонова изпусна точка за пробив още в първото подаване на Пиронкова. Двете си размениха по два гейма, но след това Цвети смачка своя опонент и не даде нито гейм повече на представителката на Русия - 6:2 в първия сет. 

По подобен начин стартира и втория сет, в който Пиронкова спаси една точка за пробив, за да поведе с 2:1, а след това в маратонски гейм на свой ред не успя да пробие - 2:2. Цвети взе следващото си подаване и след това реализира безупречен пробив на 15, за да поведе с 4:2. Въпреки че пробивът беше върнат светкавично от Самсонова, това не разколеба българката, която при 4:3 стигна до нов пробив и след това успя да го затвърди, печелейки и сета (6:3), и мача. 

Цвети записа 3 аса и не направи нито една двойна грешка, като реализира и общо 4 пробива (от 7 възможности). Също така тя позволи едва 3 брейкпойнта на рускинята, като защити два от тях. Впечатляваща беше играта ѝ при сервис на Самсонова, като спечели 30 точки срещу едва 23 в полза на рускинята. 

Във втория кръг Пиронкова ще има много тежко препятствие в лицето на световната №10 и бивша шампионка на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън - Гарбине Мугуруса. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички