Пиронкова е на четвъртфинал в Ийстбърн след обрат срещу Цибулкова


Пиронкова е на четвъртфинал в Ийстбърн след обрат срещу Цибулкова
Снимка: Getty Images/Guliver

1091 0

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Ийстбърн, след като победи в три сета словачката Доминика Цибулкова с 6:7, 6:4, 6:1.

Двубоят започна по-добре за Цибулкова, която направи ранен пробив и поведе с 2:0. Двете изиграха оспорван трети гейм, в който Пиронкова успя да върне пробива, а след това взе подаването си и изравни за 2:2.

Българката отново проби своята съперничка, но после и Цибулкова направи същото и изравни за 3:3. След това и двете спечелиха подаванията си и резултатът отново беше равен – 4:4. До края нито една от тях не спечели сервис гейма си и се стигна до тайбрек. В него Цибулкова беше по-стабилна и стигна до четири сетбола, като реализира втория и поведе в мача.

Вторият сет също не започна добре за Цвети, която отново допусна ранен пробив, но след това изравни за 2:2. При 5:3 българката сервираше за сета, но Цибулкова я проби и намали за 5:4. Десетият гейм беше много оспорван, като Пиронкова имаше няколко възможности да затвори сета. Тя се възползва от третата и изравни резултата на 1:1 сета.

Първата ракета на България заигра много по-добре през третия решителен сет. Тя поведе с 3:0. Цибулкова намали на 3:1, но до края Цвети не загуби гейм и се класира за четвъртфиналите в турнира.

Следващата й съперничка е победителката от двубоя между Агниешка Радванска и Каролина Плишкова, които играят в момента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички