Пак тежък момент за Надал - 17-годишен хърватин го изхвърли от Базел


Пак тежък момент за Надал - 17-годишен хърватин го изхвърли от Базел
Снимка: Getty Images/Guliver

11201 0

Бомбата на турнира от серията "500" в Базел вече е факт - 17-годишният хърватски талант Борна Чорич изхвърли световния номер 3 Рафаел Надал в два сета - 6:2, 7:6 (4).

Надал определено беше изненадан от играта на младия хърватин, който го прегази в първия сет. В него испанецът имаше само една точка за пробив и то след като на практика Чорич беше спечелил сета - водеше с два пробива.

Втората част вече беше по-равностойна - нито един пробив, като и двамата спасиха точки за пробив с много решителна игра. В тайбрека, до 4:4 точки, също нямаше пробиви, за да дойде големият момент - минипробив за Чорич след непредизвикана грешка от форхенд на Надал. Това се оказа краят на мача и крайно нетипично, явно показвайки недобрата си форма заради неизлекуван апандисит, испанецът сдаде мача. А Чорич демонстрира, че в бъдеще ще се говори още за него - с железни нерви и стабилни удари от дъното на корта, както и с мисълта за атака във всеки един удобен момент.

На полуфинал Чорич излиза срещу Давид Гофен, който днес направи услуга на Григор Димитров, побеждавайки с 2:1 сета Милош Раонич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички